Londýnská burza odmítla .NET ve prospěch Open Source

Londýnská burza odmítla .NET ve prospěch Open Source

Toto léto se Londýnská burza (LSE) rozhodla odejít od Microsoftí platformy .NET TradElect. Místo toho, začnou používat systém MilleniumIT postavený na GNU/linux řešení. To je jednoznačně jeden z dalších úspěchů svobodného software.

Podrobnosti tohoto kroku poskytují fascinují vhled do světa velmi vysokých výkonů - a velmi drahých - enterprise řešení.

Například LSE se nestěhuje z jedné aplikace na druhou, ale místo běhu software někoho jiného, bude spoléhat na svůj vlastní, koupením společností, která jej vyrábí. Jediný důvod: Je to mnohem levnější.

Ve srovnáním s účtem 65 miliónů dolarů za TradElect, MillennimuIT je obchod za 30 miliónů dolarů. LSE získá 100 % podíl ve společnosti, offshore vývojářské centrum (umístěné blízko Colomba) se 451 specialisty (okolo 300 v softwarové divizi) a technologii, který umožňuje zvyšovat produktivitu, flexibilitu, robustnost a mnohem menší náklady než TradElect.

LSE předpokládá, že roční úspry budou minimálně 30 miliónů liber (14,7 miliónů dolarů) od roku 2011/12. "Nová technologie je lehčí, svižnější a snadněji se instaluje," říká Daivd Lester, ředitel informatiky a technologií v LSE. Umožní nám to rychlejší vydání. Současná doba čekání je od třech do šesti měsíců.


To je velmi surové obvinění nákladů na komplexní .Net systém. GNU/Linux software je také rychlejší a nabízí několik dalších výhod:

Nová platforma bude postavena na Linuxu a Solarisu, zatímco TradElect je postaven na technologiích .Net od Microsoftu. Výběr posledního ze jmenovaných zvedlo spoustu obočí na trhu, je bráněno Lesterm. Tvrdí, že LSE odchází od TradElect ne kvůli .NET technologii samotné (ačkoliv rychlost zpracování obchodu je 2,7 ms oproti Linuxovému CHi-X 0,4 ms), ale kvůli "větší kontrole, menším nákladům a možnosti stavět a inovovat".

Přinejlepším má tento krok několik následků:

S přechodem LSE a jeho italské pobočky (burza Itálie) na Linux, o nabídku .NET od Microsoftu není prakticky žádný zájem (bavíme se o burzách) - jedinou zbývající burzou je Johannesburg Stock Exchange (JSE). Śéf operací Leanne Parsons k tomu dodává "JSE si je vědoma již nějaký čas, že se LSE zvažuje změnu technologií".

Jihoafrická burza "udržuje komunikaci" s jejím anglickým protějškem ohledně posledního projektu náhrady technologií, nicméně je "příliš brzy" aby byli podrobnější.

Norská burza (Oslo Bors), která měla začít používat TradElect v únoru 2010 (jako výsledek dohod podepsané bezi Oslo a Londýnem v březnu 2009), bude také migrovat na řešení MillenniumIT.

Takže místo jedné smlouvy, kterou Microsoft ztratil, jde o kaskádový efekt, který velmi snížil hodnocení Microsoftu v tomto velmi náročném a úzce profilovaném sektoru. Vítězství pro GNU/Linux tak nemůže být lepší.

Poslat Londýnská burza odmítla .NET ve prospěch Open Source na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License