Microsoftu se s Windows Vista moc nedaří

Microsoftu se s Windows Vista moc nedaří

Je více méně evidentní, že Windows Vista se neprodávají tak, jak by si to manažeři Microsoftu představovali. Zřejmě i z toho důvodu se Microsoft rozhodl i nadále prodávat Windows XP, přestože původně plánovat ukončit prodej tohoto systému k 31. lednu. Nyní jej bude prodávat až do konce června.

Podle weblogu Davida Zellera mnoho analytiků sledujících IT předpokládalo, že roky opožděné Visty, které konečně dorazily 30. ledna tohoto roku, ublíží prodejům Maců. Dnes to však vypadá, že se stal pravý opak. První dvě čtvrtletí 2007 se prodávaly Macy v rekordním množství s meziročním nárůstem o 30%.

Místo stimulace uživatelů po PC, které mají předchozí verzi Windows, Vista inspirovala lidi k hledání alternativ a mnoho z nich se začalo zajímat o Maca. Přechod Apple na Intelovské čipy v roce 2006, dohoromady s úspěšným iPodem a stále populárnějším iPhonem (což udržuje značku Apple v povědomí uživatelů) vytvořilo ideální podmínky pro přechod k jinému operačnímu systému.

Dokonce i takoví advokáti Windows jako Chris Pirillo zanevřeli na Windows Vista. Dokonce na svých stránkách prohlásil: "Jestli doporučuji Windows Vista? Ani trochu .... Čekám na Apple až vypustí Mac OS X Leopard. Jak to tak vidím, Microsoft dostává pěkně na frak. Budoucnost Windows, podle mého názoru, je uvnitř Virtuálního stroje nebo Bootcampu na Macovi."

Poslat Microsoftu se s Windows Vista moc nedaří na facebook
Publikováno 30.11.2006
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License