Podpora USB kamer v iChatu uvedená na správnou míru

Podpora USB kamer v iChatu uvedená na správnou míru

Podle mých informací se mnoho lidí zaradovalo, že když iChat AV již podporuje USB kamery, bude možné si koupit za 300,- Kč kameru v PC obchodě, připojit k Macovi vesele využívat videokonference.

Bohužel vás musím zklamat, pokud se mluví o podpoře v iChatu, jde spíše o to, že iChat dříve obsahoval ve svém kódu omezení podle kterého nepouštěl signál z USB kamery ale pouze z FireWire kamery. Z tohoto důvodu se také objevily petice, které žádaly Apple o zrušení této překážky. Apple, stejně jako všichni ostatní výrobci nepodporuje USB kamery třetích stran a v případě, že je chcete využívat, musíte mít podporu výrobce nebo alespoň správný software. V tomto případě se jedná o ovladače.

Ovladače pro USB kameru dostanete buď přímo od výrobce nebo můžete použít třeba ovladač Macam. Webkameru, která by byla pro Maca a podporována výrobcem jsem nikdy neviděl v ceně pod 1000,- Kč s DPH. Pokud o nějaké takové víte, dejte vědět do komentářů. (Mimochodem, antispamový filtr v komentářích je vypnutý, protože jsem našel efektivnější způsob jak blokovat nežádoucí příspěvky.)

Pokud tedy chcete iChat AV použít s USB kamerou, podívejte se na seznam podporovaných USB kamer ovladačem Macam, což by znamenalo, že ušetříte pár set korun. Jen před tím, než tomu seznamu doopravdy uvěříte, ověřte si, že ta kamera opravdu funguje, protože Macam na svých stránkách uvádí, že za nic neručí a pokud je kamera označená jako podporovaná, tak to znamená, že kamera bude velmi pravděpodobně fungovat.

Většina PC obchodů, které mají USB kamery skladem, je většinou velice rádi zapůjčí na vyzkoušení, alespoň v prodejně. Pokud máte staršího přenosného Maca, určitě to stojí za zvážení.

Jestliže již používáte USB kameru s Macam ovladačem, přivítám pokud se v komentářích objeví poznámka o fungujícím řešení.

Poslat Podpora USB kamer v iChatu uvedená na správnou míru na facebook
Publikováno 30.11.2006
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License