Visty budou brzdit produktivitu práce kreativních uživatelů

Visty budou brzdit produktivitu práce kreativních uživatelů

Podle výsledků studie zveřejněné na IT-Enquirer a vyhotovené společností Pfeiffer Consulting, Windows Vista má snížit efektivitu práce kreativních uživatelů více než Windows XP a dokonce více než Mac OS X. (Alespoň takto to bylo řečeno na IT-Enquirer)

Ve studii se hodnotila série nezávisle financovaných testů, které měly prokázat jak Vista zasáhne User Interface Friction (UIF - volně přeloženo jako stres z uživatelského rozhraní) a efektivitu uživatele. Podle zveřejněných čísel testy byly horší než v předchozích systémech. Testy odhalily zpomalení v přesnosti myši, reakční době nabídek a práci na ploše (otevírání složek nebo smazání souborů).

UIF je koncept vytvořený společností Pfeiffer, který popisuje a kvantifikuje rozdíly v efektivitě, stejně jako uživatelský dojem mezi operačním systémem, aplikacemi a digitálními zařízeními. UIF také definuje pozorovatelnou atmosféru a produktivitu při prováděný stejných operací na různých operačních systémech, programech nebo zařízeních.

Pfeiffer Consulting doporučuje kreativním lidem, aby se zamysleli před přechodem na Visty, protože testy prokázaly, že kreativní profesionálové mohou být méně produktivní než ti, co používají Windows XP.

Mac OS X podle studie zůstává jasným vítězem s ohledem na efektivnost. Podle srovnávací studie je Mac také levnější než Windows. Tak například průměrný čas zprovoznění Maca je 60,3 min. u Windows je to 114,7 min. Cena za zprovoznění nového Maca je 45 dolarů, za Windows 82 dolarů. Vadný Mac vyměníte za 81,3 min. Vadný stroj s Windows vyměníte za 136,2 min. Ve studii je zveřejněno také měření s jakou přesností byl uživatel schopen použít myš. Chyby u Mac OS (Windows uživatelem) byly téměř 5x menší.

Poslat Visty budou brzdit produktivitu práce kreativních uživatelů na facebook
Publikováno 30.11.2006
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License