Apple vydal aktualizaci OS X na verzi 10.8.2

Apple vydal aktualizaci OS X na verzi 10.8.2

Včera také vyšla nová verze operačního systému OS X 10.8. Apple jej aktualizoval na verzi 10.8.2. Novinkami v této verzi je podpora facebooku - podobně jako je tomu v iOS 6. Aplikace, které potřebují přístup k přihlašovacím údajům facebooku je nyní budou schopny získat z vašich předvoleb v systému. Upozornění z facebooku se bude zobrazovat v Oznamovacím centru a kontakty z Facebooku se budou objevovat ve vašich kontaktech. Osobně považuji takovou integraci facebooku se systémem jako bezpečnostní hrozbu, ale chápu, že jsou uživaté-facebookoví exhibicionisti, které jsou z toho nadšeni.

Game Center nezůstalo pozadu a umožňuje publikovat skóre na facebooku (nebo Twitteru, Mailu či iMessage).

Příjemné je, že zpráva, která je odeslána přes iMessage na váš iPhone se objeví také ve vašem počítači. Facetime, který volá na váš telefon bude zvonit i na vašem Macovi.

Mezi drobnosti bych zařadil podporu Power Nap pro MacBook Air (11" a 13" ze zimy 2010), možnost odeslat pas pro Passbook aplikaci v iOS 6, schopnost sdílet seznam úkolů a nové možnosti třízení poznámek.

Možná jste si všimli, že se znovu objevila volba Uložit jako (Save as), která navíc přidává možnost zahodit změny.

Jak již je novinkou v Mountain Lionovi, aktualizace se provádí přes App store, který detekuje novou verzi, stáhne a pak i nainstaluje aktualizaci.

Apple o problémech s výdrží baterie mlčí, nicméně podle některých testů, by měla právě tato verze operačního systému tyto problémy vyřešit a OS X 10.8.2 by měl mít o něco delší výdrž na baterie než poslední verze OS X 10.7.

Poslat Apple vydal aktualizaci OS X na verzi 10.8.2 na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License