MacBooky a iPady budou kralovat vánočnímu trhu

MacBooky a iPady budou kralovat vánočnímu trhu

Zatímco Apple vypustil iOS 4.2 a nabídl Find My iPhone zdarma pro některé uživatele, začíná se spekulovat o nové verzi iPadu, která bude pravděpodobně již s Retina displejem, FaceTime kamerou a gyroskopy. USB portů se s největší pravděpodobností nedočkáme. Mezitím proběhly nejrůznějších studie popularity výrobků. iPad na tom není vůbec špatně.

Podle poslední studie ChangeWave zaměřené na elektrotechniku, lidé plánují utratit během letošních vánoc více než minulý rok. To zvyšuje obnos, který lidé chtějí utratit za počítače a mobilní zařízení. To jednoznačně vyhovuje Apple. Poptávka po jeho noteboocích a iPadech bude nejvyšší za celá léta a společnost predikuje "monstrózní" vánoční prodeje.

Podle výzkumu je silná poptávka po laptopech - 10 procent dotázaných plánuje koupit nový laptop během následujících tří měsíců. To je o něco více, než minulý měsíce a více než třetina těch, kteří plánují nový latop - 36 % - jej plánuje koupit u Apple.

Předpokládá se, že zákazníkům se zalíbily poslední MacBooky Air s úzkým profilem a rychlými SSD disky. Poptávka po noteboocích Apple jde na úkor jeho rivalů Dellu a HP u kterých se poptávka snižuje.

Ačkoliv prodej iPodů se výrazně snížil díky nárůstu konkurence, iPad si vede velmi dobře. Devět procent dotázaných plánují koupit iPad pro sebe nebo pro někoho jako dárek. To koreluje s další studií NPD, podle které 11 % spotřebitelů plánuje koupi iPadu do února příštího roku.

Koupě iPadu se však těší z hlediska průřezu uživatelů velmi neobvyklým obdivovatelům: dětem. ChangeWave tvrdí, že iPad je nejžádanější vánoční dárek dětmi. Mnohem více dětí chce iPad, než iPhone, Nintendo systémy a Xboxy dohromady. Podle posledního výzkumu agentury Nielsen, iPad se dostal na top list nejžádanějších dárků pro děti mezi 6-12 lety, poráží nový počítač, iPod touch a různé herní konzole. Starší děti je řadí mezi 4 favority, daleko za počítačem či HDTV a Android telefonem.

Poslat MacBooky a iPady budou kralovat vánočnímu trhu na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License