Problémy iPadu s Wifi

Problémy iPadu s Wifi

Někteří z těch, kteří si zakoupili iPad první den hlásí, že mají problémy s připojením na Wifi. Konkrétně hlásí slabý příjem, padající signál a problémy s připojením na síť.

Problémy se prý stávají s různými routery, včetně iPort Extreme. Dokonce i když je iPad umístěn přímo před router, signál kolísá od silného po velmi slabý. Router samotný měl v tomto případě silný signál, protože všechny ostatní počítače pracovaly s plným signálem dokonce 20-30 metrů od routeru.

Při testech s pomocí Speedtest.net stránek iPad dosahoval rychlosti 1 Mbits, zatímco iPhone 3GS dosahuje běžně rychlost 15,7 Mbits. iPad má používat sít 802.11n, zatímco iPhone 3GSWifi 802.11g.

Aby Apple pomohl uživatelům iPadu, vytvořil tento dokument, který by měl napomoci při připojení iPadu ke známé Wifi síti po restartu nebo probuzení. Problémy se prý vyskytují u routerů třetích stran, které jsou schopny vysílat na dvou frekvencích. Apple doporučuje vytvořit dvě rozdílná jména Wifi sítí, které jsou identifikované podle typu, například přídáním G pro 802.11g síť a N pro 802.11n síť. Také doporučuje, aby obě sítě používaly stejný typ ověření jako např. WPA. Pokud problémy přetrvávají, mají uživatelé resetovat síťové nastavení iPadu v Settings, General, Reset.

Poslat Problémy iPadu s Wifi na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License