Firefox 5 vypuštěň po třech měsíc od vypuštění předchozí verze

Firefox 5 vypuštěň po třech měsíc od vypuštění předchozí verze

Mozilla krátce před uvedením Firefoxu 4 uvedla, že zrychlí vývojový cyklus Firefoxu. Prvním výsledkem toho zrychleného vývojového procesu je nedávno vypuštěný Firefox 5, který vyšel 3 měsíce od uvedení Firefoxu 4.

Mozilla podle plánu má vypustit 4 velké verze tohoto prohlížeče během jednoho roku. Dříve vypustila jednu velkou verzi během roku. Ačkoliv se Mozilla zaměřila zejména na uživatelské změny, některé změny byly provedeny i pod kapotou.  Podle testů u Ars Techniky, je Firefox odolnější než předchozí verze a nevypadá to, že by mu zrychlený vývoj ublížil.

Jednou se zajímavých změn je možnost zapnout volbu Do Not Track (DNT), která by měla sloužit k tomu, aby internetové reklamní agentury nesledovali váš pohyb po internetu. Bohužel tuto možnost zatím prakticky žádná reklamní agentura nepodporuje. Tento krok by však mohl pomoci zrychlit přijetí této možnosti. Stejná volba přibyla i ve Firefoxu pro operační systém Android.

Kromě drobných změn v uživatelském rozhraní a nových funkcích, Firefox 5 opravuje mnoho chyb a vylepšuje výkon prohlížeče.

Mozilla si od zrychleného vývoje slibuje, že se tak budou snáze implementovat novinky na poli www standardů. Nevýhodou může být, že některé doplňky nemusí u nových verzí fungovat, protože vývojáři neměli dost času na jejich odladění.

Poslat Firefox 5 vypuštěň po třech měsíc od vypuštění předchozí verze na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License