Acer, Asustek a Lenovo by měli začít používat Thunderbolt

Acer, Asustek a Lenovo by měli začít používat Thunderbolt

Apple tak konečně přestane být jediným výrobcem počítačů, který využívá technologii Thunderbolt a další výrobci přenosných počítačů jako je Acer, Asustek a Lenovo se připojí. Problém s adopcí tohoto rozhraní je v tom, že si výrobci počítačů musí připlatit dalších 20 dolarů oproti verze logické desky s nativní podporu USB 3.0 bez Thunderboltu. Thunderbolt se tak dostane pouze k těm dražším počítačům u výrobců PC notebooků.

Je zajímavé, že Sony, přestože představovala Vaio jako první nemacovský systém s Thunderboltem nakonec s Thunderboltem nepřišla, protože používala první verzi této technologie, které však již nevyhovuje finální specifikaci. HP jako největší výrobce PC již prohlásil, že bude podporovat exkluzivně pouze USB 3.0, protože nevidí přidanou hodnotu u Thunderboltu.

Jakýkoliv výrobce počítačů, který začne vydávat počítače s Thunderbolt rozhraním je dobrou zprávou i pro Macovské uživatele. Rozšíří se totiž trh se zařízeními, které umí Thunderbolt využívat a zlevní se tak výroba periferních zařízení s tímto rozhraním jako monitory, pevné disky atd.

Poslat Acer, Asustek a Lenovo by měli začít používat Thunderbolt na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License