Historické milníky Apple 1975 - 1980

30.11.1978: Projekt Lisa přebírá Ken Rothmuller

Image doesn't exist
Foto: Gandalf

Začíná u Apple projekt Lisa, vedený Kenem Rothmullerem. Projekt počítal s dokončením v březnu 1981. První věcí, kterou si Rothmuller uvědomil bylo, že není možné stihnout termín v roce 1981. Vyjádřil své pochyby Stevu Jobsovi, ale neočekával jeho reakci - byl totiž okamžitě nahrazen Johnem Couchem.

Podrobněji o události: Projekt Lisa přebírá Ken Rothmuller

 

30.11.1978: Apple představuje svou první tiskárnu

Image doesn't exist
Foto: Gandalf

Počítačové tiskárny v té době samozřejmě existovaly, ale byly drahé. Jejich cena se pohyboval přes tisíc dolarů, takže jen málokdo si ji mohl dovolit. Apple se proto rozhodl pro rebranding tiskárny společnosti Trendcomm, kterou pak prodávala pod svou značkou.

Podrobněji o události: Apple představuje svou první tiskárnu

 

30.11.1977: Do Apple přichází Jef Raskin

Image doesn't exist
Foto: Gandalf

Rok po té, co se z Apple Computer stává akciová společnost, přichází do Apple tehdy 34 letý Jef Raskin. Stává 31. zaměstnancem Apple. Jef Raskin je přímo zodpovědný za grafické uživatelské rozhraní Macintoshe.

Podrobněji o události: Do Apple přichází Jef Raskin

 

30.11.1976: Apple přichází s duhovým logem

Image doesn't exist
Foto: Gandalf

Zcela první logo, které používal Apple nakreslil Ronald Wayne v roce 1976. Mělo symbolizovat Issaca Newtona, sedícího pod jabloní a celý výjev byl ovinut stuhou s nápise Apple Computer co. Bylo inspirováno myšlenkou Williama Wordswortha (anglický romantický básník) "Newton ... mysl která bude navždy plout podivnými moři myšlenek".

Podrobněji o události: Apple přichází s duhovým logem

 

30.11.1976: Apple Computer vstupuje na akciový trh

Image doesn't exist
Foto: Gandalf

Společnost Apple Computer vstupuje na akciový trh po uvedení počítače Apple I. I když Apple byl založen Stevem Jobsem a Stephen G. Wozniakem a Ronaldem Waynem (Nakreslil první logo Apple a napsal manuál k Apple I). Na začátku roku 1977 měl Apple hrubý obrat 8 000 dolarů, ale aby mohl udělat díru do světa, potřeboval financování dalšího projektu: Apple II.

Podrobněji o události: Apple Computer vstupuje na akciový trh

 
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License